Garancia és kezesség biztosítások

A Biztosító által nyújtott garancia- vagy kezesi biztosítás a bankgaranciával egyenértékű, azonos biztonságot nyújt. A Biztosító által nyújtott garancia- vagy kezesi biztosítás előnye az igénybevevő részére, hogy - szemben a bankgaranciával - általa nem csökken az ügyfél banki hitelkerete, így hitelkeretet céljának megfelelően a cég működésének finanszírozására tudja felhasználni. A Biztosító által nyújtott garancia- vagy kezesi biztosítás igénybevételével elkerülhető a túlzott függés egyetlen pénzügyi szolgáltatótól. A biztosítás fedezeteként a megszokott készpénz,  mellett speciális költséghatékony biztosítékok alkalmazására is lehetőség van.

A kezesi kötelezvény kibocsátásának folyamata hasonlít a bankgarancia kibocsátás folyamatához. Kérdőív és a vállalat pénzügyi adatai alapján kockázatelbírálást követően dolgozza ki ajánlatát a biztosító, amely sok esetben fedezet és díj oldalon is kedvezőbb mint a bankok által kínált megoldások.

Kinek nyújthat költséghatékony megoldást a kezesi biztosítás?

  • Beruházó, kivitelező cégek
  • Autókereskedő cégek
  • Pályázatot nyert cégek számára (akár kis összegű garancia is )
  • Tenderen induló vállalkozások
  • Importőr cégek

Pályázati garancia

Nagyobb összegű európai uniós pályázatok esetén a nyertes pályázónak szükséges bemutatni bangaranciát, vagy kezesi kötelezvényt a finanszírozó felé a támogatási összeg bizonyos hányadára vonatkozóan,a megvalósítási és a fenntartási időszakban is.

Ajánlati vagy tendergarancia (bid bond)

Kötelezvény, amely garantálja, hogy ha egy versenyajánlat elfogadása megtörténik, a győztes ajánlattevő a szerződést alá fogja írni.

Teljesítési, Jóteljesítési garancia (performance bond)

Arra szóló kezesi biztosítás, hogy a kötelezett szerződésszerűen teljesíti vállalt kötelezettségeit a jogosulttal szemben.

Szavatossági garancia (maintenance bond)

Garanciát nyújt a kivitelezés vagy az anyagok hibáira a munka elfogadását követően egy meghatározott időpontig. Szavatossági kezesi biztosítás nyújtását társaságunknak csak abban az esetben áll módjában vállalnia, amennyiben a szavatossági kezesi biztosítás kibocsátását megelőző jóteljesítési kezesi biztosítást is biztosítóintézetünk nyújtotta, vagy amennyiben az átadás-átvétel megfelelő voltát a biztosított által és költségére megbízott független szakértő véleménye is alátámasztja.

Vámgarancia (customs bond)

Garantálja az import illetékek és adók fizetését és a hazánkba történő áruimportot szabályozó rendelkezések betartását.

Előlegvisszafizetési garanciabiztosítás (advance payment bond)

Kötelezettségvállalás arra, hogy a biztosított visszafizeti, vagy törleszti a szerződéshez kapcsolódóan megelőlegezett összeget

 

 

 

Dr.Risk - a speciális kockázatok szakértője - info@drrisk.hu - + 36 1 700 4252

Adatvédelmi nyilatkozat