IT felelősség

IT felelősség

Előfordult már,hogy hibázott munka közben?

Amennyiben ügyfele kárigénnyel lépett volna fel, a biztosító fizetett volna Ön helyett?

Rendelkezik megfelelő szakmai felelősségbiztosítással?

Ne engedje, hogy szakmai hibája következtében cége stabil működése veszélybe kerüljön!

A üzleti élet szereplőinek ma már nem kérdés, hogy a folyamatos versenyben maradáshoz elengedhetetlenek az informatika által nyújtott szolgáltatások. Egyre nagyobb teret nyernek az IT cégek, melyek széleskörű megoldásokkal segítik ügyfeleiket a mindennapos működésük kapcsán. Az ügyfelek egyre nagyobb biztonságérzettel támaszkodnak az IT cégek által nyújtott szolgáltatásokra. Informatikai szolgáltatások egyre nagyobb arányú kiszervezése jóval nagyobb számonkérési lehetőséget eredményez.

Mindez pedig egyenes arányossággal vezet a szolgáltatás során elkövetett hibák miatt érvényesített kárigények számának növekedéséhez, melyek katasztrofális következményekhez vezethetnek IT cége életében.

Szakmai tapasztalatunk, hogy az informatikával foglalkozó cégek rendelkeznek ugyan felelősségbiztosítással, azonban az esetek döntő többségében nem is tudnak róla, hogy egy tényleges kár esetén nem fizetne a biztosító!

Szakmai hiba, mulasztás következtében az ügyfeleknek okozott károkra az általános, tevékenységi, szolgáltatás, vagy termék felelősségbiztosítás nem nyújt megfelelő fedezetet!

Ezen biztosítási szerződések a személyi sérüléses és dologi károk esetére biztosítanak, azonban az informatikával foglalkozó cégek a szolgáltatásuk végzése kapcsán tisztán pénzügyi veszteséget okoznak leggyakrabban ügyfeleiknél. Ezen kockázat kezelésére  az informatikai szakmai felelősségbiztosítás nyújt megfelelő védelmet.

Ellenőrizze, hogy Önök milyen felelősségbiztosítással rendelkeznek!

Mi segítünk a szerződések szakmai felülvizsgálatában, hogy nyugodtan aludjon!

Miért fizetné Ön a megalapozatlan kárigényeket?
Nem is gondolná, milyen támaszt nyújt, amennyiben rendelkezik szakmai felelősségbiztosítással.
Egy IT cég által kínált szolgáltatás során előfordulhat, hogy a megrendelőnek azzal kell szembesülnie: a befejezési határidő jelentősen kitolódik. Az sem ritka, hogy a projekt kapcsán tervezett költségek már nagymértékben meghaladták az eredetileg tervezett összeget. Továbbá a végeredmény is okozhat a félreértések miatt kellemetlenségeket.
Ezekben a helyzetekben a megrendelők egyre gyakrabban próbálkoznak a feladat elvégzésével megbízott IT céggel szemben valamely kötelezettségszegés miatti kárigény érvényesítésével. Ez a kárigény pedig súlyos összegeket róhat IT cégére, ha nem rendelkezik szakmai felelősségbiztosítással, akkor is, ha az indok megalapozott, akkor is, ha nem.

 

Mire nyújt fedezetet a szakmai felelősségbiztosítás?

Megalapozatlan kárigény esetén:

  • jogi védelmi költségek

Jogos reklamáció esetén:

  • jogi védelmi költségek

  • biztosított által ténylegesen okozott kár és annak megoldására szükséges felmerülő extra költségek

  • kárösszeg megállapításához szükséges szakértői költség

  • nem vagyoni károk

Amit nem fedez az IT szakmai felelősségbiztosítás:

  • szerződés előtt elkövetett károkozó magatartásból eredő károkat

  • kötbért

  • biztosított által vállalt, törvényes felelősségnél szigorúbb helytállási kötelezettségeket

  • hatósági intézkedések következményeit

Előzze meg a bajt! Ne hagyja, hogy egy apró hiba megrendítse cége működését!  Csökkentse a működési kockázatot egy egyszerű befektetéssel, amely akár milliós károktól óvja meg. Engedje, hogy segítsünk Önnek!

Állunk rendelkezésükre a meglévő szerződéseik szakmai felülvizsgálatával, illetve szakmai felelősségbiztosítási szerződés előkészítésével kapcsolatosan is.

Jelentkezzen az info@drrisk.hu emailcímen szakmai felelősséggel kapcsolatos telefonos konzultációnkra.

Olvasssa el korábbi Vigyázat Kiberveszély című bejegyzésünket is, melyet a képre kattintva ér el. 

Dr.Risk - a speciális kockázatok szakértője - info@drrisk.hu - + 36 1 700 4252

Adatvédelmi nyilatkozat