Munkáltatói motivációs program a munkaerő megtartására

Munkáltatói motivációs program a munkaerő megtartására

Magyarországon egyre nagyobb kihívás a munkaerő megszerzése, és hosszútávon történő megtartása a cégvezetők számára. A jelentős reálbér növekedés mellett egyre nagyobb jelentősége van azon munkáltatói programoknak, amelyek rugalmasan alakíthatóak, viszonylag kevés ráfordítással jelentős értéket tudnak közvetíteni alkalmazottaik számára, és egyszerűen, jól kommunikálhatóak.

Ezen ösztönző programok célja sokrétű lehet:

  • Munkahely megkülönböztetése, vonzóbbá tétele már az álláshirdetési szakaszban
  • Meglévő munkaerő megtartása
  • Munkavállalók motiválása, teljesítmény alapú program meghirdetésével.
  • Kulcspozícióban lévő emberek, menedzserek motiválása megtartása.

A vállalatoknak számtalan lehetősége adódik béren kívüli juttatások biztosítására alkalmazottaik számára. Mobiltelefon, céges gépjármű, lakhatási támogatás, azonban ezen juttatások amellett, hogy éves szinten akár milliós nagyságrendet tesznek ki, még adóval is terheltek.

A biztosítási piacon léteznek olyan adó és járulékmentesen adható termékek, amelyek akár a választható cafeteria elemek között, akár külön motivációs programként is alkalmazhatóak, és jelentő s értéket tudnak biztosítani a munkavállalók számára.

A csoportos szerződéskötés következtében akár több millió Ft összegű biztosítások éves szinten pár tízezer Ft/fő  díjon megvásárolható a munkavállalók részére adómentesen! Ezen speciális juttatások jelentős versenyelőnyt jelentenek a munkaerő megtartásában azon cégek számára, akik igénybe veszik a szolgáltatásokat.  A biztosítások elsősorban a munkavállaló és családjának egészségét védik, illetve komolyabb baj esetén jelentős támogatást tudnak nyújtani a családok számára. A népszerű csoportos programok előnye, hogy a kockázatközösségnek köszönhetően ezen juttatásokat 50-90 % kedvezőbb díjon tudja megvásárolni a vállalat, a motivációs program keretében, mint a munkavállalók egyénileg.

Melyek ezek a méltán népszerű termékek:

A Dr.Risk munkáltatói motivációs program egyik legfontosabb eleme az egészségbiztosítás.   A cégvezetők közül sokan megdöbbennek, amikor kiderül, hogy egészségbiztosítási konstrukciók akár már havi 4-5000 Ft ráfordítással megvásárolhatók, amelyekkel szinte teljes körű privát egészségügyi ellátást tudnak biztosítani dolgozóik részére. Ezek termékek nem csak a munkavállalók számára hasznosak, hiszen az ellátási folyamat lerövidítése révén kevesebb időre esik ki a munkából a dolgozó, így hatékonyabban tudja elvégezni feladatait.  Emellett az egészségbiztosításnak a szűrővizsgálatok révén egészségmegőrző szerepe is van, így megelőzhetőek, illetve kiszűrhetőek a komolyabb megbetegedések, amelyekkel szintén a munkában töltött órák, napok számát lehet növelni.

A csoportos életbiztosítások szintén fontos eleme a programnak. A legnehezebb pillanatokban nyújt segítséget a munkavállalóknak és családtagjaiknak, ezzel is bizonyítva számukra azt, hogy munkáltatójuk az anyagi juttatásokon túl is kifejezi a megbecsülését. Rengeteg olyan család él Magyarországon, ahol nem engedhetik meg maguknak a havi 8-10 ezer Ft díjjal kötött életbiztosítást még a családfenntartó, kereső édesapára, vagy édesanyára sem. A vállalatvezetők viszont jelentős értéket tudnak biztosítani a családok felé, hiszen adó és járulékmentesen akár éves 5-8 ezer forintért 3-5 millió forintos életbiztosítási összegek vásárolhatóak csoportos életbiztosítási keretek között.

A Dr.Risk munkáltatói motivációs program által kínált rugalmas konstrukció lehetővé teszi azt is, hogy az eltérő munkakörben dolgozó munkavállalók egymástól különböző biztosítási szolgáltatásban részesüljenek. így lehetőség van arra is, hogy a menedzsmentről és a magasan képzett szakemberekről kiemelt szinten gondoskodjanak, s tudásukat a hagyományostól eltérő módon, akár egyedileg is elismerjék.

A csoportos élet-, baleset,- és betegség- és egészségbiztosítások a vállalatnak a munkavállaló iránt érzett felelősségét, gondoskodását fejezik ki, s ezzel, az anyagi megbecsülésen túl, növelik a dolgozó kötődését a vállalathoz. Az elmúlt időben ezen biztosítási termékek iránt van a legintenzívebb érdeklődés a vállalatvezetők részéről, hiszen az egyik legfontosabb feladatukat -  a jó munkaerő megtartását – hivatott segíteni speciális tulajdonságuk révén.  

A Dr.Risk munkáltatói motivációs programról rendszeres időközönként tartunk konzultációkat irodánkban, amelyen a részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. További információ:

Konzultációs időpontok 2017

Dr.Risk - a speciális kockázatok szakértője - info@drrisk.hu - + 36 1 700 4252

Adatvédelmi nyilatkozat